Kireçlenme, kemiklerin ucunda bucak kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye mebdelayabilir. Bu keyfiyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıailer. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan aşkın görülür. Ayrıca ağır sıklet yüklük kaldırmak üzere kızgın fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da üs nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve mebdeparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür ongun akarsu tüketin. Ab, eklemlere payanda sağlamlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 çamçak akarsu muhtevamek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık üzere etkili kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri etkili olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın alımı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını esirgemek muhtevain kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla gani olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çay muhtevain. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla başüstüneğu muhtevain, kemiklere payanda olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şfiilkinliğe bile iyi gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Meydana getirilen boşlukştırmalara bakarak sonuç ve zerzevat itibarıyla gani beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin ruhlu üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.